Kapszulánként 50 mg Q10-zel!
A készítmény hatóanyagai hozzájárulnak a szív és a keringési rendszer valamint az agyműködés egészségének fenntartásához.
A készítményben jelentős mennyiségben lévő Q10 koenzim (50 mg / kapszula) elektron hordozóként játszik szerepet az ATP termelésben (az ATP a sejtek központi energiaforrása). Rendszeres bevitele ajánlható fokozott fizikai és szellemi igénybevétel esetén is.
A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak (EPA, DHA) hozzájárulnak a szív és a keringési rendszer egészséges működéséhez.
A ginkgo flavonoidok támogatják a keringési rendszer normál működését, illetve antioxidánsként viselkednek.
Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk az időskori agyműködés megfelelő szinten tartásához.
A készítményhez adott E-vitamin fontos antioxidáns hatású vitamin, szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében.
Adagolás:
Naponta 1 kapszula szedése javasolt.
Kiszerelés: 30x600mg/doboz.
Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.
Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét.